kl. 20:00 – 21:00

Vi er stolte over, på denne efterårsaften, at kunne invitere alle der har interesse i kunst og ‘levende tegninger’, til et møde med kunstnerduoen bag animationstegnestuen “Bonde Brown”.

Bonde Brown (bondebrown.com) er et ungt ‘animation studio’ der udgøres af duoen:
Maria-May Backhaus Brown @mariamaybb og Mads Theodor Bonde @madstbonde.

De to mødte hinanden under et højskoleophold her på Kunsthøjskolen i foråret 2022, og indledte deres kunstneriske samarbejde fra første ‘frame’.

Deres første fuldendte animationsprojekt som de lavede sammen, på højskolen var:
“Else & Birthe – the new mobility scooter” (2022).

Det er en historie der, som der står, er: “inspired by real people in Holbæk” – inspireret af observerede hændelser i Holbæk. En skøn fortælling om materiel begær, nemesis og masser af humor, samt to vidunderlige hunde!

Den kan siges at rumme kimen til det der senere skulle blive til det foreløbige fokus: historier fra det virkelige liv – Og hvad der markerede afslutningen på et højskolesemester viste sig kun at være begyndelsen på det hele for Bonde Brown.

Vandpyt

Vandpyt

Hvad kan animation når det gælder at fortælle, og formidle den menneskelige erfaring?

I år udkom så Bonde Brown, efter 2 års arbejde, med deres reelle kortfilms debut; animationsfilmen Vandpyt.

En rørende fortælling om at lide afsavn, om menneskelig interaktion, nærvær og fantasi – baseret på en virkelig historie – (igen) fra det levede liv.

Filmen blev nomineret ved dette års udgave af
Odense International Film Festival og vandt i kategorien
BEST DANISH ANIMATION SHORT 2024filmfestival.dk/vinderne-af-off24.

Prisen uddeles af ANIS (anis.nu) Animationssammenslutningen, og går til den bedste danske animationsfilm i konkurrencen.

Kom og hør, Maria-May og Mads, de nyeste skud på “animationsstammen” i Danmark, fortælle om deres animationfilmsdebut og om at debutere på den internationale kortfilms scene.

Artist Talks er Kunsthøjskolens foredragsrække, hvor vi helt gratis giver publikum mulighed for at møde og hører udvalgte aktuelle kunstnere og kulturpersonligheder fortælle om deres virke og kunst. Et særligt rum med en intim og hyggelig atmosfære, hvor der stilles spørgsmål og gives indsigter – og efterfølgende er der mulighed for hyggesnak med kaffe og kage.


En af hundene fra Else & Birthe (2022): youtube.com
De mange mange tegninger i sekundet, vidner om dedikationen til håndværket og en ærlig passion for animationsmediet.

Læs om højskolens værksted for Animation ->

Arrangementer

Isabel Ahm er møbelarkitekt, uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole i 2007, har designet møbler i eget navn siden 2013 og arbejder pt. primært som den ene...
  Overvejer du at tage på højskole og er du nysgerrig på Kunsthøjskolens fysiske rammer, værksteder og fag? Så kom og besøg os – vi...
Frederikke Jul Vedelsby arbejder på tværs af tegning, tekst og tidsbaserede medier. Vedelsby er uddannet med en MFA fra Malmø Kunstakademi, Sverige (2020), har studeret...

Se alle aktuelle arrangementer ->